May 5, 2011

PENIPU!!! Beware Kawan2~~

jejari n!cK at 4:25:00 PM
aksi: 
klik utk tumbesaran

huh!! orang skung neh ape la desperate sangat nak dwet sampai sanggup menipu!! 
"When you have received the TAC (Transaction Authorization Code) on your mobile phone, go to our secured verification server and submit the requested information (Username, password and TAC). (click here) to go on our secured server."
cinabeng betol la sape yg menyalahgunakan bakat yg ade neh...tao la pandai sal web2 neh tp jgnlah menipu plak...korang jgn tetipu okeh klu dapat emel camneh..nie seme penipuan semate2..sekali korang klik je...dwet korang terus lesap..neh tjadi kat orang opis aku...die dapat emel gni la..then die KLIK..then..amek ko!! RM5000 lesap g2 jek!! mane nak cekau balik RM5000 tuh weii..sape nak bagi pree of charge kan..huh..kejam sungguh...aku sdrik pon penah dapat emel gni tapi jadahnye sebab aku gune CIMB...wahaha..

p/s: bhati2lah dgn emel dan web-web yang wujud skung..kpade yg ade bakat buat web2 gni neh..sile2 la jgn salah gune bakat...tak berkat smpai ko dalam tanah makan dwet orang tak halal weh!!.(nape aku emo plak neh)hahahaha..BEWARE!! 

6 budak comel gatal tangan:

✿....rossa alina....✿ said...

kalo melibatkan bank2 ni janganla main klik2 je..bahaya..huhuhu

n!cK said...

yup..tsalah klik dwet melayangg..ngaaaa

saya syamimi said...

huh.. ada jugak mcm gini.. thanks 4 da info.huhuhu

kucarkacir said...

thanx 4 de info !

n!cK said...

mimi & kucarkacir: most welcome..thanks 4 reading..:)

Cik Yana said...

Menakutkan. Biasanya kalau email yang dorang cakap dari bank ni, jangan klik link dari email tu. Taip sendiri link original bank tu. Kang tak pasal-pasal licin duit dalam bank biarpun ade rm50 je.

Lots of Love,
Cik Yana

 

..Miz Diary.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea