May 23, 2011

Pengebumian Mangsa Tragedi Tanah Runtuh, Hulu Langat..

jejari n!cK at 11:09:00 AM
aksi: 

hurmmm..dalam kite bersuke ria..ade yg berduke kan...sedihnye la hai...sadiss bile tgk paper cite sal tanah runtuh kat Hulu Langat 2...ase tsentuh hati ngan tibe2...ade yg terselamat..ade yg meninggal..tak semua yg berada kat c2 anak yatim..ade yg mak ayah hantar ke c2 utk belaja mengaji...sedih sangat time aku bace paper bab neh.. POTONG KAKI DUA MANGSE..gara2 nak selamatkan diorang..terpaksa buat macam 2..tapi aku terpikir nanty bile diorang sedar nanty camne la perasaan diorang bila tgk keadaan die mcm 2...hurmm..T.T lagi yg aku sedih....SAYA TARIK TANGAN ADIK...mase neh die nak tolong adik die...tapi tak sempat..seme 2 jadi sekelip mate..ya Tuhan..hebatnye dugaan buat mereka...ade yg gali guna tangan utk selamatkan kawan2 mase kejadian...sambil menggali sambil menangis...agak2 camne perasaan korang klu korang berada kat c2 mase 2?? sedih sangat...T.T...ya Allah..semoga mereka di tempatkan di kalangan orang2 yg beriman...aminn...T.T

p/s: innalillahi wa inna lillahi rajiunnn~~Dari DIA kite DATANG..Kepada DIA kita KEMBALI...T.T
menitis air mate tgk video kat ats 2...tak leh bayangkan kalau aku di tempat mereka..T.T

12 budak comel gatal tangan:

yana halim said...

salah seorgnya anak kawan opis akak. dia amik cuti hari nie sbb nak hantar yg meninggal tu sepatutnya masuk matrik hari nie. tapi Allah lagi menyayangi dia. kami kat opis nie pun suasana sedih je...al-fatihah..

n!cK said...

ermmm sedih kan kak...menangis saye tgk video 2..time kucup 2..hmm..aminn..al fatihah buat mereka...T.T

Cik Yana said...

Sedih la baca pasal berita ni. Masa 1st tahu petang tu pun macam terkejut sangat. Ya ALLAH, besarnya dugaan Tuhan uji kat anak-anak yatim tu. Semoga roh-roh mangsa yang terkorban berada di kalangan mereka yang beriman. InsyaALLAH :)

Cik Yana perlukan VOTE korang yang baik hati :)

n!cK said...

insyaAllah..:)

Firdnurjue said...

kehilangan org yg kita syg memgla tak ley digambarkan..yang pernah merasa kehilangan pasti faham peritnyer cam ne..apa-apapun segalanye ketentuan DIA..YANG MAHA BERKUASA..:-)

n!cK said...

kan..sedih sangat..dulu pon mase kehilangan abah dah ase dunia brenti jap..hmm..T.T

yana halim said...

kalau tengok harian metro hari nie...yg ibu kpd Haziq Muin tu la officemate akak. sedih betul sbb dia dah siapkan barang2 nak masuk matrik hari nie....

n!cK said...

sedihnye..hurmm..smoge dia tabah..T.T

Suriati said...

al-fatihah..semoga rohnya di cucuri rahmat dan di letakkan di kalangan org yg beriman.. sedihh... siapa sangka.. smua tidak di jangke.. Ya Allah...

n!cK said...

aminn..kuasa Allah tiada siapa yg tahu...

... said...

as salam..
yup..sedih..
masing2 berusaha untuk menyelamatkan antara satu sama lain..
ketentuan-Nya.. kita berusaha.. tapi kalau bab potong kaki tu.kasihan bila difikirkan dalam2. statement terpaksa tu.. adei..kalau ikut kata pakar geologi ukm tu, masih dapat lagi selamatkan mereka tanpa perlu potong..

terlalau takut pun menjadi masalah..hm..

kanak2..jika masih belum baligh..mereka beruntung..sebab perhitungan amalan mereka..subhanAllah..


tazkirah handphone

dugaan..macam2.. >_<

n!cK said...

hurmm sedih kan..dugaan buat diorang..mybe ade hikmah disebalik 2..

 

..Miz Diary.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea