Mar 7, 2011

Getah Rambut Diperbuat Dari KONDOM??BEWARE!!

jejari n!cK at 9:05:00 AM
aksi: 
walawehhh...pesanan dari haku kepada wanita2 diluar sane..berhati2lah memilih aksesori pade zaman moden ini...serammmmm..macam2 hal..daripade sumber yg bole dipercayai..katenye kondom yang dikitar semula di China Selatan digunekan utk membuat getah rambut!! OH MY GOD!! dasat!! ngerii!! waaaaaa~~~ pesanan nie  sekadar mengingatkan kte agar kte berhati2..mane la tau kan tetibe mende gni ade kat negare kite gak!! gpon negare kte pon bnyk gune barang2 dari China kan!! wooowoo...berdarah mate nak nengok gambau kat bawah neh haa..kepade yg mengikat rambut tuh..ce check tgk cane getah rambut korg??miahaha..

katenye surat kabau itu: 

“Getah rambut berwarna warni dan murah dipercayai boleh mengancam kesihatan masyarakat tempatan. Mereka boleh menyebarkan penyakit berjangkit seksual berpunca daripada kondom yang pada awalnya bertujuan untuk mencegah kerana getah rambut masih boleh mengandungi bakteria dan virus, media kerajaan mengatakan hari ini. Seorang doktor kulit tempatan mengesahkan pengguna boleh dijangkiti AIDS, kutil atau penyakit lain ketika mereka menggigit getah rambut di mulut mereka sementara tangan mereka digunakan untuk mengikat rambut. Satu pack mengandungi sepuluh getah rambut kondom kitar semula dijual jauh lebih murah daripada jenama lain di pasaran bertujuan melariskan lagi produk merekaIndustri China telah berkali-kali tahun ini dicemari oleh beberapa kes yang melibatkan barangan merbahaya untuk pasaran domestik sahaja dan juga antarabangsa.” kata surat kabar itu.

p/s: walawehhh...berhati2 semase memilih barangan kecantikan...takot naty kang hade yg gni mao terbeliak bijik mate nengok!! pengsan!!wahaha =p

9 budak comel gatal tangan:

Violet Blue said...

paper tu x bgi tau ke jenama ape?

n!cK said...

xde plak..tpinye yg seprti lam gambar 2 la..t nk beli kang gunting dlu 1..kire nak test ye ke dok kondom..miahahaha

ZACK ENTRY said...

alamak aih, ini punya dari kondom pun ada ka?adoii..hati-hati yer wahai gadis-gadis(tiba-tiba rasa segan)..:P

d_tieah said...

Durjana betul lah..
Tak mau lah ikat rambut lagi pasni..
Guna ikat rambut yang getah sayur jelah..
*Huhh! Macam2 hal..


Entry Terbaru : Cantik Itu Subjektif

n!cK said...

zack: miahaha..xpe2..xpelu segan2..same2 la kite mengingatkan..

d. tieah: hahha..gune tali rapia je la naty~~ngeee...:p

KyêrulL said...

eerrr walapun sy tak ikat rambut.. seram jer bunyi bila ade AIDS tue.. ggrrr

Fendy San Satay said...

alamak..yeker...abis rmbut ku diikat ngn getah itu...samak2..! :D

n!cK said...

kerol: ngaaaa..mmg seramm!!haha

fendy: haa!! sile chek!!haha

diyana said...

lepas ni terpakasa pakai getah tenpe kat umah je la...takut dibuatnya..!!

 

..Miz Diary.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea