Mar 4, 2011

ayat-ayat mengayat baikkk punyerr!!

jejari n!cK at 9:32:00 AM
aksi: 
ekeke..pepagi dah nak buat gile haku neh kan?? kan?? biarlah..do i care?? eceehhh tertaip bahasa inggeris la plak...hahhaa...biase la..haku kan suke rojak..eh aperkah??ngaaaa...hurmm gejala ayat mengayat neh telah lame terbit kan..sejak dari zaman jepun sampai la zaman moden yg serba serbi tercanggih neh..kekadang ada yang mengayat melalui perbuatan..malah ade yang mengayat gune lisan...haihh..ape pon carenye masing2 ade kekretifan tersendiri bukan??anda bagaimana?? adekah begini?? layannnnzz~~~

Ayat Mengurat Berlapik

laki yang gune ayat berlapik neh kire berade dalam kalangan orang yang pemalu...xpon sopan sutun...eh eh..anak sape la sopan neh..miahahaa...antare ayat2 yg dieorg gune...

 “Saya suka wanita ayu, lembut dan berbudi pekerti tinggi”. saye nampak seme 2 pade awak..ececee...geli haku haihhh...nak puji memuji plak..miahahha

“Saya ngah cari calon buah hati..kalu awk berminat boleyla isik borang”. hahaha..mane tau kan ade betol2 borang neh..pas2 kalau xjadi suh orang tuh wat surat letak jawatan 24 jam..jawatan sebagai teman sementare..bole g2 eh??haha

“Saya tak pandai mengurat, taklah sehensem mana, siapalah yang sudi”. ecehhhh..ayatttt..baik punyeee kan?? padahal bersepahhhh dlm tepon..pilih je yg mane nak~~~hahaa

"mak awak sihat x??" ececeee..kenkonon nak cakap caring la tuh kan..nenek i xnak tnye ke chat ke x??haha

Ayat Mengurat Romantis

haaaa..neh kire ayat kene munge2 la neh...lagik romantis kalau disertekan sejambak munge..pas2 cekelat ferero rocher..haihh..menitis air liur aku nak eja name cekelat tuh!!haha

“I baru faham erti cantik apabila melihat wajah you”,..bajet pompuan cairr la tuh kan...padahal seme pompuan ko ckp g2..geli haku haihhh..hahha

“Bertemu dirimu umpama mimpi indah yang mengasyikkan”. wow!! neh kira ayat zaman P.ramlee la neh..kau laksana bulann..kau laksana bintang..dah dapat..kau laksana biawak..ko laksana duri dlm daging...hahaaaha

“Seribu mawar tidak dapat menenggelamkan kecantikan sekuntum mawar idaman hatiku”. hadeihhh...pliss..pliss..geliiii nak bace..ahahah

Ayat Mengurat Terus Terang

kite pernah jumpe kan sebelum neh??

awak dah bersantap??jum la saye belanje menyantap...wahh ayat..bahase istane bagai..bajet ko anak raje kan??ahahha

awak..mintak nombor tipon..kang malam saye call ngorat awk eak?? wahaha..gentleman sungguh!!

“Agak-agaknya bila kita boleh couple”. Ayat ini dipopularkan oleh Nabil, Si Raja Lawak dan GUA yakin ianya boleh membuatkan lelaki itu diingati oleh wanita yang ingin dipikatnya. Paling kurang pun boleh menyebabkan wanita itu tersenyum...tersenyum cuak kot!!haha

“Saya tengok awak ni sesuai sangat untuk jadi teman saya. Saya berbesar hati kalau awak setuju”. wahaha..gile ko..perghhh..berani mati punye ajakan neh..haha

“I tahu I bukan lelaki idaman you, tetapi you wanita idaman hati I”. wohhhh..cukup2...haku ase nak gelak..wahahha..

p/s: pesanan penaje..ngorat mengorat ini memerlukan daya kekuatan yang amat tinggi...daya tahan malu yg kuat...miahahaha....

8 budak comel gatal tangan:

Ujang9897 said...

jap gua nak try..


" nick..yang kita rancang hari tu mcm mana..jadi tak..."


mcm mana ayat ngorat gua..ok tak..

fikri razali said...

hahahahahahahahhaha...power2

n!cK said...

ujang: ermm..ermm..jadik kot!!miahahaha..baik punyeee!!wakaka =p

fikri: msty penah buat neh kan??haha

asfz lily said...

hahaha...
mcm2 style...

memang gentle r klw y berterus terang tu weehh..hahaha XD

bun said...

ades,geli oden bace
hahaha

V!0L3t BLU3 said...

whoa!!
mane dpt idea2 post mende2 plik ni??
geli bace dr atas smpai bwh..
haha~

n!cK said...

asf:haha..tao xpe..

bun: 2 la..geli pankreass..hahaha

violet: hahah..geli plak daa..

d_tieah said...

Kalo aku, aku terus je cakap kat laki tu camni..
"Awak, saya suka awak dan sayang awak.. I love u.. Kite couple nak?"
Tapi agak2 kena lempang tak pastu?
Hahahaha..

*Sangat tak berani nak cakap camtu.. Jawabnye? Diam je lah..



Entry Terbaru : Blog Lucah Semakin Digemari

 

..Miz Diary.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea