Mar 9, 2011

Bahaye Tahan Bersin!!

jejari n!cK at 8:58:00 AM
aksi: 
memang tak dinafikan seme makhluk tuhan kat dunie neh senantiase bersin kan..dan kelajuan bersin kite tuh adelah 160km/jam!! wow!! pecutan tuh!!...ade yang tak disengajekan..ade yang sengaje..eh boleh gak ke sengaje membersinkan diri..eh boleh je...mende neh berlaku bile seleseme..hidung rase ketat..pas2 mesty korek hidung nak suh geli2 pas2 bersin!! ye dok??hahaha..pas2 bunyi bersin ni pon berbagai sound kan..ade yg slow..ade yg kuat dan ade jugak yg beriramaaa...wow!!! bersin pon ade irama...hahahhaa...korang pikir sendirik la cane bunyi2 2..tak kuase haku nak gitau..hahha...bersin nie gak akan berlaku kat mane2 kan..xkire mase..xkire tempat..tengah2 jalan..dalam kelas..boleh kate kat mane2 je la heh!! muahaha..nak bersin jangan di tahan2..bersin je la..tau tak korang bahawesenye bahaye kalau tahan bersin neh!! kalau sebab bersin 2 volume kuat sngat punce di tahan..ape salahnye perlahankan ckit volume 2...jgn la sesekali tahan ye..bersin neh adelah utk menjage kebersihan hidung okeh..besela kan hidung neh berlubang..pastynye debu2 kotoran masuk tanpe kebenaran mse kite bernafas..make jadik la najis hidung!!miahaha....nak tau sebab2 kenape bahaye tahan bersin?? meh cni nak gitau!!

* pundi udara dalam paru2 membesar sehingga menyebabkan korang kurang bernafas

* saket kepale

* gangguan pade pendengaran korang

* pecah gegendang telinge

* pendarahan hidung

p/s: kot ye pon ko nak bersin tuh...sile2 la tutup mulut n hidung tuh ngan tisu ke tangan..xdela bakteria korg merebak kat orang len plak...miahaahhaha =p

7 budak comel gatal tangan:

Violet Blue said...

mcm mane nk perlahankan volume?
:D

... said...

as salam..
violet, senang je..tarik nafas panjang2 masa nak bersin.tu cara ku aaa..

eh? nick buat entri bersin~
bagus~
sukaa~~

=D

tapi tang berirama tu..macam pelik.
hoh. ada saksofon ke kat hidung tu?
tapi kalau bersin versi ku, biasanya macam machine gun. double triple sekali sembur.tapi tutup hidung la kan.

=p

~nsar~ said...

nak kongsi 1 ilmu ni pasal bersin... atau lebih betoi lagi bila resdung melanda... kan hidung berair dan kita asyik nak bersin ja kan... sangat x selesa... caranya adalah.. bernafas dengan normal.. means kan kita nak sedut... dok sereh sereh kan... jagn buat macam.. just nafas macam biasa.. insyallah.. dia akan hilang dengan lebih cepat.... sekian

-arnsyafiqah.blogspot.com-
latest n3 :my hunnies bunnies

Ujang9897 said...

tahan kentut cmner..=)


ala bersin tak tutup mulut baru macho..=)

cik pulau said...

sangat tak suka kalau nak bersin and lepas tu tak jadi.. arhh.. demnnn!!!

Dea said...

sayer ade kawan yang bersin, kecik jek vol.. mcam bunyi anak kucing. hehe.. comey je..

Bobo said...

aku kalau bersin mesti 2x serentak..xbleh skali aje...hahaha

 

..Miz Diary.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea