Jun 14, 2011

ya Allah...gegaran ape nie??

jejari n!cK at 8:37:00 AM
aksi: 
assalamualaikum...dan selamat pagi..

hari nie lambat plak sampai kat opis..tak suke betol bila terpaksa ikut Putrajaya nak ke opis..bosan dan menyampah...sebabnye banyak sangat traffic light dan ramai sangat makhluk Allah kat c2..ape lagi..jem la!!sabar je la..huuhuuu..tapi naseb baik sempat sampai sebelom pukul 8 td..alhamdulillah...selamat sampai...
(gambar hiasan)
terkedek2 masuk opis...tak pandang kiri kanan dah..terus duduk dan check shedule bos aku...aku tgk beliau pon belom sampai...maybe lambat sikit kot...sedang aku sedap2 memanaskan badan duduk di kerusi...tibe2..ade GEGARAN!! kerusi aku bergoyang dan badan aku pon rase tergerak same..Masyaallah...ape nie...hati aku dah mule tak sedap..dalam hati...mohon Allah jauhkan kami dari kecelakaan...T.T...aku engatkan aku masih mamai lagi..lepas 2 akak sebelah aku dan pegawai tempat aku tanye aku..rase ta gegaran td...lagi la aku rase tak tenteram...astagfirullah...T.T...wlpn sekejap sngat..tp bisa buat hati nie gundah..bila pikirkan..tak de pon sebarang keje2 penyelenggaraan or pembinaan kat cni...hurmm..

apekah sume nie..niat aku bukan nak menakutkan kamu semua pembaca...aku hanye berkongsi cerita...2 hanye gegaran kecil dan terlalu sekejap pon kite dah panik..apetah lagi gegaran seprti tempat2 lain yg smpai ade menimbulkan tsunami...hurmmm..takutnyee..lepas 5 minit..membe aku plak tanye aku..die kat blok sebelah..die pon turut rase...tibe2 rasa tak sedap hati..bangun pagi tadi pon asek engatkan puan emak...semoga kami dilindungi dari kecelakaan....Aminn...T.T

p/s: ya Allah..ku tak layak ke syurgaMu..namun tak pula..aku sanggup..ke nerakaMU...ampunkan dosa2 kami..yg selalu lupe atas duniaMU...T.T

info terbaru: Satu gempa sederhana bermagnitud 5.5 skala Richter telah berlaku di Sumatera Utara pada pukul 8.08 pagi, 14 Jun 2011. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 1.8 Utara longitud 98.8 Timur. 330 km dari barat daya Klang, Malaysia.(sumber:FB Ben)

18 budak comel gatal tangan:

Phat said...

semoga kita semua dilindungi Allah SWT...phat tgk kwn2 kat KL sume post ka wall FB yg die org rase gegaran kat opis...Opis nick eima kat mane?

n!cK said...

phat: aminn...ye ke..opis nik kat putrajaya...

Putri Malu @ ima salsuzaima said...

Ya Allah..Gegaran apa tu? Tadi pun ada terbaca kat blog lain tentang gegaran ni.

Isteri Encek Bard said...

nick kat bangunan kubah hijau tadi pun kami terasa gegaran gak

n!cK said...

putrimaluL ye ke..engatkan cni je..huhu

IEB:ha dah agak dah..engatkan mamai..rupenye btl..huhu

Isteri Encek Bard said...

memula KP kami yang rasa dulu, pastu baru kami rasa, sebab bilik kp bebetul bahagian tepi bangunan, dier yangr asa kuat.. menakutkan

n!cK said...

IEB: eh?? hohoiii...seram tol..

FasiHaH SupiaN said...

gegaran kecil pun kita dah takut, apetah lagi tsunami....minta dijauhkan.....alhamdulillah, semua selamat kan?

ct N honey said...

semoga negara kita dijauhkan malapetaka
Luahan orang berdosa diambang kematian

Telemovie cikgu shida.com tayangan untuk hari raya nanti
Tonton filem kongsi disini full-movie and Free

mrs puex said...

salam kenal..

semoga sumenye selamat ..aminn..


http://mrspuex.blogspot.com

abglan said...

Gua do kat Kompleks C... nie baru dpt kelulusan masuk semula dlm bangunan..

Tadi dok ramai² kat luar... best gak aa, hisap rokok sambil cuci mata..

puteяi ʓαняα said...

semoga ALLAH melindungi kita..amin..

ainina rasidan said...

kita yang jauh boleh merasakan gegarannya, apatah lagi mereka di sana, syukur kita masih terselamat dari perkara2 sedemikian, moga Allah sentiasa melindungi kita di sini, Amin.. salam perkenalan

Mr.Baiz said...

pagi tadi memang ade bunyi guruh kuat..lepas tue hujan..minta di jauhkan segala malapetaka..

Подтверждаю said...

as salam..
haha. baru dapat singgah.
entah la gegaran tu gempa bumi ke tak. tadi dah baca kat encik ben punya. tk puas hati, tanya member yang keje kat pusat meteorologi apa tu.

oh. nampaknnya palt tektronik apa benda entah yang berada berhampiran bumi macam terhakis. diorang sedang mengkaji.

tapi kalau terjadi gempa bumi, apa susah. banyakkan amal. musibah kan di mana-mana. redha je..hehe

=)

littleworld said...

semoga segala selamat dan dijauhkan dari malapetaka..

khunsuriyatit said...

mmm..patut le kat sini hujan serta ribut semacam jew..

feena said...

shah alam pun same gak nick... smue trn. ptg baru leh msk opis blk.. alhamdulillah smue selamat..!!!

 

..Miz Diary.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea