Sep 7, 2011

22 jam dalam derita...

jejari n!cK at 9:50:00 AM
aksi: 
assalamualaikum...
woaahhh...dah lame rupenye membiarkan belog ini memburuk dengan sendiriknye..sawang pon memenuhi ruang...nak buat camne mood raye membatasi segala2nya...ecewahhh...macam la aku sorang yg beraye...ngeh3..seperty taun2 lepas..beraye di kampung halaman bersama famili terchenta...meriahh u alll~~~rase macam xnak dah balik cni!!tapi di sebabkan aku masih sedar diri aku neh anak perantau maka aku tekad meninggalkan kampung halaman demi mencari bersuap2 nasik!!nyahahha

aku tau masing2 menderita masa nak balik ke tempat masing2 kan..begitu juge aku....tapi yang bestnye bukan aku drivernye...aku cume mjadi pemerhati yg tidak bertauliah!!seme tugas drive di serahkan bulat2 pade abg ngan akak aku...aku kan adikkk~~~hahaha...korang tau berape lame aku dalam kesesakan tersebut???

22 JAM!!!! OMAIGOOOOOOOOOOOOOOO!!!

ape aku buat sampai 22 jam perjalanan..mari tinjauuuuu~~zasssssss!!

1. apebila melalui jalan masuk ke Pasir Puteh...pacuan beroda2 abang aku buat hal!!mampos tengah2 jalan mase tgh drive!! mase 2 gak tangah jem u all!!maka tak semena2 aku dan mereka telah menjadi model sambilan tak berbayar di tepi2 jalan...sobbsobbbT.T
:punca: air bateri dah kongkang!!(kosong)

2. kesesakan lalu lintas yg amatlah teruk..kereta tetengah jalan macam la semut sedang berpusu2 menyerang gula!! kaki pon seakan2 nak krem serta merta...tinjauan trafik melaporkan bahawa kesesakan jalan raya amatlah teruk sekali!!
:punca: disebabkan oleh manusia2 nak masuk petrol pam!! itu saje puncanye!!!wattaaaafishhh!!

3. kesesatan melalui jalan yg entah di mana silapnya....makan langsat berkilo2...kira perjalanan balik raya taun neh amatlah adventure ye anak2...kiranye macam melencong2 tanpa arah tujuan...dan semasa kesesakan itu telah juge melalui jalan ibarat kampung niyang rapik...gulap gulita...wooowoooT.T
:punca: banyak jalan2 baru di buat!!dan masing2 sudah penat cari jalan keluar..dah macam event pencarian harta karun plak rasenye...nyahaha

4. bermain2 u turn ye anak2...u turn sana..u turn sini...saje je menghabiskan minyak!!hahaha..part neh la aku rase xpenah dibuat orang...memang bleh masuk book of record!!
:punca: terlupe mengambil tiket di TOL!!TOLOL kan!!hahahahhahahahhaa

walopon berape banyak halangan dan dugaan yang kami tempuhi...akhirnye alhamdulillahhh...kami sampai ke destinasi kami..bila dah sampai masing2 membongkang tak sedarkan diri..dan akak aku plak demam dengan serta merta akibat pengalaman ngeri ini...mmg nie la kenangan terindah dalam idup aku rase...sek sok kalu anak cucu aku bace neh konpem diorang leh jadikan pengajaran...korang pon bleh wat pengajaran dari cite neh k..amek la..pree je...hahaha

p/s: sediakan payung sebelum hujan...ngeh2 ;p peace yawww~~

5 budak comel gatal tangan:

Kamil Izhari said...

pengalaman yg xdapat nak dilupakan..
& ade hikmah disebalik kejadian tue.
=)

[k]o{q}i[n] said...

pengalamn mendewasakan kita...huhuu..

apeXogamY said...

wow, 22jam.. aha, model jalan jam..huhu..takpe, pengalaman..hehe. btw, selamat ari raya. :D

aslann said...

UNTONGLAHHHH. 22 Jam kt Hiway. UNTONGLAHHHH. lagi untung yg number 4 tu. shuke sangat...shuke sangatttt!

n!cK said...

kamil: hohho,...memang xkan dilupekan la...hahaa

koqin: jadik tlebih dewasa dgn serta merta weh...haha

apeXogam: hahha...model tak bertauliah je ponnnn...selamat ari raye jugek...:)

aslan: hahaha...UNTONGKAN AKU!!ko ADO!!hahaa:P

 

..Miz Diary.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea