Mar 28, 2011

salah ke jadi budak skema@nerd??

jejari n!cK at 4:55:00 PM
aksi: 
ngape kebanyakan orang tak suke ngan budak nerd?? salah ke die nerd?? nerd neh lurus bendul sangat ke???
sape kite nak nilai orang kan?? berkawan ngan budak nerd xde salah pon..bahkan rasenye dieorang lagi bagos kot~~nyahaha..moh le kite tgk cakap2 orang sekeliling dgn hal neh...

> ok je ngan bdk skema. i'm cool if any1's "skema". don care. x slh pun kalo die nk jd skema, it's their life! nothin wrong wif it.

> aku tak tau la perbezaan skema ngan nerd.. tapi nerd lagi teruk kot... 
aku bangge jadi budak skema... 

budak skema ni maksudnye budak yg terlalu ikut peraturan... takde la ikut sangat... tapi kire lagi ikut peraturan kalo nak berbanding ngan bebudak underground... 

contohnye kat skolah... hari isnin digalakkan pelajar lelaki pakai tie... tapi sorang budak skema ni pakai tie hari2... orang lain tak pakai pun... pastu diorang gelak kat budak tu... salah ke budak tu aku tanye korang???

> Aku tak peduli asalkan budak skema ni tak kacau orang sudah

> aku sbnrnyer takde ape2 perasaan pada budak skema.. 
tak benci..dan tak jugak suka... 
klu dak skema tegur aku takde lar smpi aku tenking ke aper ker.. 
just tegur die balik..tapi takde lar nak jadik rapat ngan die coz minat 
yg terlalu berbeza buatkan aku tak tau nak borak aper ngan die 

> I can't see any reason to hate the "skemian" 
They are following the rules, which is good, no? 
It's not like they're going against the rules or doing crimes, are they? 
Then, what's the problem here anyway? 
Did anyone said that they hate skema people or whatever? 
You know what, 
In fact, no offence anyone but really no one even care what you are..

p/s: ape pendapat korang pule??

13 budak comel gatal tangan:

nelly said...

Aiseh ..rasanya tak salah ...

Mish Apple said...

skema okey.. kekadang comel!! nerd!! mmm... xgemo!

n!cK said...

nelly: good..:) mmg tak salah..cume kdg2 orang nyampah ngan budak nerd..huhuhu

mish apple: mmg oke..tapi kalau terlampao nerd sgt tak besh gak..ngeee:P

Novelgurl said...

Salam..aip ! apa mslhnya skema lak..rsenya sy skema..hak3..perasn sendiri.

gabanMorka said...

xsalah pun.
kalau org cakap ko nerd,angguk je
aku ada post gak pasal nerd ni
try tgk
http://gabanmorka.blogspot.com/2011/03/nerd-is-new-cool.html

sekamar rindu said...

salam...

tak salahpun...heheheh

*** folo ur blog..

Fauzan 'Jahn' Abas said...

as salam,

i used to be skema.. especially bila berdepan dengan benda baru in life, contohnya ke sekolah baru, baru masuk university..

and i used to be a nerdy as well.. believe me, people don't like org2 macam ni, sometimes they made a mockery out of us... which i try to forget...seriously...

anyway, cuba put u, cool people ni, in their shoes.. do like to be treated that way? so, why dont we show each one of us some respect before we earn one...

itu je...

thank you...

Violet Blue said...

x kesah pon ngan bdk2 ske ke, nerd ke..
manusia jgk, kan?
suke kwn ngan diorang sbb diorg baik dan x timbulkan mslh..
:)

Shafiq said...

<<<<<<<<<<<<<<Sy Skema Jugak..

tiyah said...

bkn dose pon jd bdax skema . aku pon skema . ikot law skull se straight pembaris . haha . tp aku tak pulak bnci bdax undrground :)

n!cK said...

novelgurl: yup..tak salah pon..maybe diorang lbih baik dri yg len..huhu:)

gaban: yup..bagoss~~:)

sekamar rindu..thanks..:)

jahn: yup..sgt btl la tuh ape yg u gtau tuh..dun be emosional k...hee:)

violet: yup dear..dieorg pon mnusia..berhak dgn hidup die..:)

shafiq: erk??:)

tiyah: haha..xpe2..idup mmg perlukan disiplin...haha..me oso dun like underground people..seramm:)

... said...

as salam..
oh~
kalau kat luar,
takde la skema mana. ikut tempat la. takkan buat loporan polis, nak kena jadi underground.memang polis sekeh kat situ~

tapi kalau kat tempat kerja, wajib skema~ kang, ada yang eksiden, masuk hospital ke, mati ke..pergh! jaid kes mahkamah.lesen kena tarik, kerja kena buang. dah sah2 kena blacklist. perghh!!

goreng pisang la jawabnya nak cari modal balik.
huhu~

janji, ke-skema-ran diroang tak, timbulkan masalah~ layan je~

Anonymous said...

I Am nerdy boy and people took me down coz i am being silent.. on the same time they not realize murderer keep silent when planning 🔫

 

..Miz Diary.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea