Jan 26, 2011

perkataan/perbuatan yg lazim perempuan buat..

jejari n!cK at 10:01:00 PM
aksi: 
wowww!!mcm mnarik je kan topik neh!!miahahaha...mnarik la kan bile bkait ngan pompuan..alaa..beselaaa..mcm xphm2 plak..ekeke(wat2 paham)..entry kali neh memaparkan pasal pmpn plak..ari 2 pasl lelaki...kire fair n lebely la kan!!miahaha..ala bukan nk kutuk2 pon..juz gtau pkare yg nyate lg benar je..laki ke pmpn ke same je..yg mbezakan hnyelah jantinanye!!aiyakkk..aperkahh!!ahahhaa...mari kte mbace hape yg salu pmpn wat n ckp...lalalalala=p

FINE

Ini la yang perempuan suka gunakan untuk hentikan pergaduhan, lebih-lebih lagi bila dia rasa dia yang betul dan anda kena diam. Jangan sekali kali gunakan perkataan ini untuk memberi gambaran rupanya, terutama sekali apabila dia sedang mencuba pakaian di kedai - hanya akan membawa anda berdua bergaduh...(haku pon suke gak sebut pkataan neh..bile gadoh aku akn ckp gni...FINE, smpai aty awk!!ececece..emosi 2 weii)ahaha

LIMA MINIT

Jgn ttipu!! Ini sebenarnya setengah jam.... miahaha...Ianya sama jugak dengan lima minit yang perlawanan bola sepak akan berakhir sebelum anda membawa sampah ke luar, jadi ini adalah pertukaran yang seimbang...(hengat senang ke jadik pmpn..nk kene mekap sane..mekap cni...pakai itu pakai ini..opsss..miahaha..alaaa..jgn la mrungut..klu makwe2 korung xcantik luaran n dalaman korang gak yg cbok duk komplen nty kan?mcm haku xtau(smbil jeling2 maut)hahahah


TAKDE APA-APA

Jgn menipu!! Ini bermakna "something" dan anda perlu berjaga-jaga! Perkataan ini melambangkan perasaan perempuan yang inginkan anda berputar-putar kat dalam macam mesin basuh. Selalunya, ini akan memulakan pergaduhan yang akan bertahan selama 'LIMA MINIT' dan diakhiri dengan 'FINE'...(haku bese cm2 la..bile ayt sedih2 je pas2 die tnye knpa..aku jwab xdek pape..padahal lam aty neh nk marah..demmm!!..pndaikan haku sorok emosi haku)hahahah


PERGILAH! (dengan kening terangkat)

haa...Ini adalah satu cabaran yang akan membuat si perempuan menjadi marah dengan 'TAKDE APA-APA' dan diakhiri dengan 'FINE'. PERGILAH (dengan kening biasa) Ini bermakna 'mengalah' atau 'buat je la apa yang awak nak sebab saya tak kisah'. Anda hanya akan mendapat situasi ini dan dalam beberapa minit diikuti dengan 'TAKDE APA-APA', 'FINE' dan dia akan bercakap kembali dengan anda dalam masa 'LIMA MINIT' apabila dia dah sejuk...(haku bukan dengan kening trangkat je...siap ade muncung ala2 hanger g2 weiii..(mnipu d c2!!)aagaga..neh kire jadik cam ziana zen la neh kan..hangkat kening sbelah..woww!!ahahah


MENGELUH YANG KUAT

Ini sebenarnya bukanlah perkataan, tetapi kenyataan yang sering disalah anggap oleh kaum lelaki. 'MENGELUH YANG KUAT' bermakna dia merasakan anda adalah seorang yang bodoh ketika itu dan dia sendiri terfikir kenapalah dia menghabiskan masa berdiri di situ dan bergaduh mengenai 'TAKDE APA-APA'...kdg2 mngeluh sbb lelaki mcm xphm2 bahase ngan pmpn neh..dh klu org 2 mngeluh g2 msty la ade yg xkene..mengertilah wahaii lelaki!! 2 pon nk kne gtau ke!!hik3..(sabau der...jgn emo ye)


MENGELUH YANG PERLAHAN

Lagi sekali, ini bukanlah perkataan. 'MENGELUH YANG PERLAHAN' membawa maksud yang dia berasa puas. Adalah lebih elok jika anda duduk diam, jangan buat sebarang tindakan... dan dia akan kekal puas...pas2 konpem pas2 die akan snyum kt korung balik..alahh..klu die xsnyum pon abeh truk pon korunk kene lempang je..alaaa...lempang pmpn xsaket hape>??hahahha(xsaket pon lekat lime jari kot..2 pon klu seluruh tenage d gunekan)miahaha


OKAY LAH

hoh!! Ini adalah kenyataan yang paling merbahaya seorang perempuan boleh buat kepada lelaki. 'OKAY LAH' bermakna dia ingin berfikir panjang sebelum dia membalas terhadap perbuatan anda yang telah menyakitkan hatinya. 'OKAY LAH' selalunya digunakan dengan 'FINE' bersama 'Kening Yang Terangkat'...haaa..cube korang wat contoh kett..susah weii nk wat neh..sebut okaylah..fine..pas2 kening trangkat2..wohhh.payoh2...kne wat ngan teliti n memerlukan konsentrasi..yaaaa....konsentrasii..klu xleh gak cube korang amek sudu pas2 pgg kuat2 sudu 2 smbil sebut..konsentrasi..konsentrasi..smbil 2 kening 2 bia la terangkat2 eh..jgn smpai angin bawah kua(kentot) sudahh..2 xsenonoh namenye....haippppppppp........miahahaha..


BUAT LAH

Satu ketika di masa depan dalam masa terdekat, anda akan dilanda masalah yang besar...klu haku salu haku ckp gni je sblm nie."buatlah..macam awk sorang bleh wat kan", kataku kpdnye..ngeri x statement haku tuh??hahaha...ade bran??miahaha


TOLONGLAH

Ini bukan kenyataan, bukan jua cobaan..sebaliknya adalah pelawaan. Seorang perempuan memberi anda peluang untuk mengeluarkan sebarang alasan atau sebab di atas apa yang telah anda lakukan. Anda mempunyai peluang yang adil dengan kejujuran, jadi berhati-hati dan anda tidak akan mendapat 'OKAY LAH'. (paham2lah klu dh pmpn ckp g2 2..kang hade yg kene makan slipa free..ahhaha)


TERIMA KASIH

Seorang perempuan mengucapkan terima kasih. Jangan pengsan. Terima dan ucapkan sama-sama...(xde komen utk statement ini..korang cipta la sdrik)miahahah


TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK

haaaa...Ini banyak berbeza dari 'TERIMA KASIH'. Seorang perempuan akan menggunakan ini apabila dia dah terlampau marah pada anda. Ini menunjukkan yang anda telah menyinggung perasaannya dan akan diikuti dengan 'MENGELUH YANG KUAT'. Berhati-hati untuk tidak bertanya apa yang salah selepas 'MENGELUH YANG KUAT' kerana ini hanya akan membuat dia berkata 'TAKDE APA-APA'...(time pmpn ckp TIME KASIH BNYK2 2..korang yg laki tuh jgnlah mjawab same2 plak..kang jande n dude la korang..miahaha..sarang tebuan jgn dijolok..klu rse nk kne sengat sile la jolok...miahahha

p/s: sekian, terime kasih..(time kasih haku tuh sbb da siap tulis entry neh daa...jgn pndai2 nk komen plak haaaa)ahahaha..daaaaa..selamat mbace n slamat memahami...=p

4 budak comel gatal tangan:

Hana Faza-same person said...

hehhee..eh betullah..hana pon ada banyak guna word ni..keh keh..

p/s: salam kenal miz diary..n follow u:)

n!cK said...

ekeke..kan??kan??mmg ayt n 2 yg pmpn wat n sebut dlm khidupan beliau...miahaha=p

p/s: slamt kenal2 juge..wiiiiii:)macehh

Amni said...

hahahahahahah... terasa sangat! memang saya pon selalu buat... kadang2 kelakar plak bila fikir balik... selalu tak kena layan bila cakap macam tu.. sebab dah tahu sangat perangai saya.. ekekke...

n!cK said...

ahahah...pmpn mmg g2..kdg2 smpai laki xleh nk phm..klu dh phm ok la..hehe:P

 

..Miz Diary.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea